Početak rada novog vodovoda "Medanovići II" ozvaničen je priključenjem 14 domaćinstava na novoizgrađeni vodovodni sistem, saopštili sui z Vodovoda Bistrica.

Kako se navodi u dostavljenom saopštenju, priključeni su svi potrošači koji su ispunili minimum zakonskih propisa i koji su sa DOO Vodovod "Bistrica" potpisali ugovor o priključenju na vodovodnu mrežu.

,,Mještani će se snabdijevati vodom preko pumpne stanice i rezervoara, kao i cjevovoda u dužini preko 6.5 km, a vrijednost ovih radova iznosila je oko 110.000,00 eura. Vodovod je urađen za 110 domaćinstava koji će imati uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine. Iskazana je velika zahvalnost i zadovoljstvo od strane mještana koji su po prvi put dobili vodu u svojim domaćinstvima, naglašavajući da je došao kraj svim mukama oko vodosnabdijevanja, a koje su imali prethodnih godina. Važno je napomenuti da je cijena priključka za domaćinstvo 355.74 eura (za priključke 1/2" i 3/4"), koji se sufinansira od strane Opštine Bijelo Polje, pa potrošač plaća iznos od 177.87 eura, dok drugi dio priključka u visini od 50%, odnosno 177.87 eura, sufinansira opština”, navode u saopštenju iz Vodovoda Bistrica. 

Iz Vodovoda Bistrica pozivaju sve potrošače koji nemaju regulisan priključak i račun za svoje domaćinstvo - objekat da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i regulišu svoj priključak po povoljnim uslovima koje je omogućila Opština Bijelo Polje.