Danas je u Bijelom Polju održan radni sastanak turističke agenicije Gold travel iz Podgorice i njihovih partnera iz agencije Xtime iz Sarajeva sa predstavnicima lokalne samouprave i turističkim agencijama iz Bijelog Polja, koji je inicirao potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju turističke ponude Bijelog Polje, posebno u seoskim i ruralnim područjima a gosti iz Podgorice i Sarajeva su prezentovali sistem digitalnog mapiranja.

Ovaj sistem koji podrazumijeva označavanje i digitalno mapiranje turističkih i planinarskih staza, omogućava turistima potrebne informacije o zanimljivim lokacijama poput planinskih domova, restorana, smještaja i kontaktima a koji bi mogao biti iskorišćen za potrebe turističkog razvoja i bolje dostupnosti Bijelog Polja turistima.

Predstavnici kompanija Gold travel i Xtime Edin Hajdarpašić, Edin Kazazić i Almir Ahmetović su naveli se pored turističke djelatnosti njihove kompanije bave projektovanjem i izgradnjom turističke infrastrukture kao što su pješačke i hiking staze, biciklističke i kvad staze, kao i izradom ferata.

„Imali smo priliku da se upoznamo sa sistemom koji ove kompanije nude, a koji je nama interesantan za unapređenje turističke ponude Bijelog Polja, posebno na onom dijelu koji se tiče Đalovića pećine i planine Bjelasice“ – kazao je potpredsjednik Bećirović.

Sastanku su u ime lokalne samouprave prisustvovali predsjednica Skupštine Nemša Omerhodžić, potpredsjednici Nermin Bećirović i Ernad Suljević, direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dalibor Djogović i sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Muzafer Badžić.

Turističke radnike iz Bijelog Polja na ovom sastanku su predstavljali Sabina Ramović (Rams), Admir Zekić (Trip travel), kao i speleolog Željko Madžgalj.

Zajednički zaključak i ocjena svih učesnika sastanka je da se radi o sjajnom projektu koji je potreban Bijelom Polju u pogledu razvoja turističkih potencijala, a posebno je iskazano zadovoljstvo zbog činjenice da bi ovaj projekat mogao krenuti upravo iz Bijelog Polja.