Bijelo Polje će i ove godine imati predstavnike na najvećem dječijem muzičkom takmičenju u zemlji “Crna Gora u ritmu Evrope”, namijenjenom takmičarima uzrasta od 12 do 21 godinu, koja posjeduju talenat za pjevanje i ples.

Podršku djeci i omladini Crne Gore kroz televizijski format, najveći ove vrste u zemlji, daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije i Izraela.

Program “Crna Gora u ritmu Evrope” će se u 2022. godini,  emitovati uživo na Radio Televiziji Crne Gore.

Opština Bijelo Polje poziva svu djecu i omladinu sa teritorije opštine, koja posjeduju jedan od pomenutih talenata da se prijave na audiciju za takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope”, koja će biti održana u ponedjeljak, 7. februara, sa početkom u 10.00 časova, u sali Centra za kulturu.

Djeca i omladina mogu se prijaviti slanjem poruke na instagram nalog @ritamevrope ili broj telefona 00381606555013 (viber/whatsaap).

„Djeca koja se prijavljuju za pjevanje treba da pošalju video ne duži od 1 minuta izvodeći pjesmu po želji bez matrice ili prateće muzike, prethodno se predstavivši imenom i prezimenom, godinom rođenja i gradom iz kojeg dolaze. Djeca koja se prijavljuju za ples ne šalju video, već samo poruku. Poruka treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati“ – saopštili su organizatori.

Ukoliko djeca iz bilo kojih razloga nijesu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na samoj audiciji u svom gradu i predstaviti svoj talenat u pjevanju ili plesu.

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom višemjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Crna Gora u ritmu Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Crne Gore (RTCG). Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu

Sva djeca i omladina kao i svi prisutni u prostoriji u kojoj će se audicija održati u obavezi su da nose maske.