Radomir Kruščić, Ena Šabanović, Viktorija Kuč, Hana Mulić, Džana Lamežević i Ema Ljuca predstavljaće Bijelo Polje na ovogodišnjem muzičkom takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“.

Od 25 prijavljenih talentovanih mladih sugrađana, žiri je odlučio da naš grad predstavlja četvoro pjevača i dva plesača. Najmlađa učesnica današnje audicije imala je devet, a najstarija 17 godina.

Koordirnatorka tima, Saida Čikić, kazala je da je Opština Bijelo Poje ove godine otvorila sezonu ,,Crna Gora u ritmu Evrope“.

,,Bijelo Polje je prva opština koja je potpisala ugovor o partnerstvu na ovom projektu, i prva u kojoj se održala audicija. Očekivala sam veći odziv, znajući da je ovaj grad rasadnik talenata. Većina prijavljenih takmičara na današnjoj audicija pokazala je svoje vokalne, a manji je broj onih sa plesačkim sposobnostima. Stručni žiri imao je izuzetno kvalitetnu djecu, i bilo je potencijala da se izaberu najbolji u našoj opštini, što je na ponos grada“, istakla je Čikić, u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Nakon audicije, kako je kazala Čikić, u Podgorici će se održavati boot kampovi, gdje će se raditi sa djecom koja su prošla audicije iz svih gradova, nakon čega slijedi spot.

Muzički direktor festivala ,,Ritam Evrope“, Miloš Marković, zahvalio je lokalnoj samoupravi na veoma dobro organizovanoj audiciji.

,,Mi volimo ,,teške“ audicije, jer tada biramo najbolje od najboljih, i ove godine smo proširili sastav u odnosu na prošli put. Bilo je danas lijepo raspoloženje u sali, djeca su se lijepo provela i vjerujem da je ovo jedno novo iskustvo. Kada su u pitanju plesači, predstavile su se tri različite grupe, od kojih smo mi napravili jedan duet. Ja vjerujem da ćemo imati odličnu saradnju kao i do sada, i da će sva djeca biti još bolja i ponosna, prvo na svoj grad, na nastup i da će biti pravi ambasadori ovog grada. Imamo neka nova lica, i jedva čekam da ih vidim na pripremama, i da to sve bude jedna lijepa priča“, saopštio je Marković, u izjavi za Radio Bijelo Polje.

O najboljima je odlučivao stručni žiri u sastavu muzički direktor festivala ,,Ritam Evrope“, Miloš Marković, i koreograf Milan Milinković.

Takmičenje ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ biće održano krajem maja.

Izvor: RBP