Bjelopoljske sportistkinje i sportisti otputovali su danas na 57. Međuopštine omladinske sportske igre koje će od 20. do 24. jula održati u Novoj Varoši.

-          Delegaciju broji 96 članova, od kojih je dio danas krenuo na svečano otvaranje, a sjutra će doći drugi dio delegacije kada krene i zvanično takmičenje na igrama. Bijelo Polje je prijavljeno u 9 sportskih disciplina i to u atletici, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, tenisu, stonom tenisu, šahu, planinarstvu i biciklizmu, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

On je istakao da očekuje od sportista iz našeg grada da kao i do sada na najbolji mogući način reprezentuju svoj grad i klubove iz kojih dolaze, da steknu nova prijateljstva i budu primjer fer pleja na igrama.

-          Na MOSI svoje vještine su kalili i veliki sportisti iz Bijelog Polja, ali i svih drugih gradova koje učestvuju na igrama. Mnogi od njih svoje prve nastupe su bilježili na igrama, dok su se kasnije domogli do evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Želim sreću svim sportistima i sportiskinjama iz našeg grada i nadam se da ćemo ostvariti zapažene sportske rezultate na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, zaključio je Maslovarić.

Na ovogodišnjim igrama koje se održavaju u gradu čiji su studenti prije 68 godina uz kolege iz Prijepolja i Priboja bili inicijatori i začetnici sportskih nadmetanja daleke 1954. godine, učestvovaće 31 reprezentacija opština koje će se nadmetati u 15 sportskih disciplina.

Bijelo Polje je učestvovalo na svim MOSI, a prvo učešće je bilo 1957. godine. Naš grad je 3 puta bilo domaćin igara.