Za prijavu na Javne pozive za finansiranje projekata za mlade preduzetnike i žensko preduzetništvo vlada veliko interesovanje.

Danas je tim povodom održan i Dan otvorenih vrata, na kojem su prezentovani javni pozivi za podršku preduzeništvu, a za čiju je realizaciju Opština Bijelo Polje obezbijedila 200.000 eura.

„Za razliku od prošle godine, ove su sredstva značajno uvećana, pa je iznos i za omladinsko i za žensko preduzetništvo po 100 hiljada eura, što dodatno osnažuje i motiviše i mlade ljude i žene preduzetnice da se osamostale i da pokrenu svoje biznis ideje, kojima će značajno unaprijediti kvalitet života“ - kazao je Miloš Kljajević, član Komisije za raspodjelu sredstava za mlade preduzetnike.

On je podsjetio da su pozivi raspisani prethodne sedmice, te da će biti otvoreni 30 dana.

„Interesovanje je zaista veliko, ljudi zovu, pitaju, informišu se, a i prisutnost u sali na Danu otvorenih vrata pokazuje da je zainteresovanost, posebno mladih ljudi, na zavidnom nivou, tako da očekujemo da će ovo zaista biti uspješni javni pozivi“ - rekao je Kljajević-

Kljajević je naveo da je ovo 4 godina kako se realizuju, a da je zahvaljujući javnim pozivima za podršku preduzetništvu do sada 10 mladih preduzetnika i 23 žene preduzetnice otpočelo sopstveni biznis.

Podsjećamo, pravo prijave na Javni poziv za finansiranje projekata namijenjenih za podršku ženskom preduzetništvu imaju nezaposlene žene i žene preduzetnice, koje posluju najduže godinu dana prije objavljivanja ovog javnog poziva.  Dok se na Javni poziv za finansiranje preduzeništva za mlade mogu prijaviti nezaposlena lica do navršenih 30 godina života, koja žele da pokrenu sopstveni biznis, a imaju prebivalište u Bijelom Polju.

JAVNI POZIV ZA RASPODJELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA ZA PODRŠKU ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

JAVNI POZIV ZA RASPODJELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA ZA MLADE PREDUZETNIKE