Sa prvim lijepim danima učestali su požari u našoj opštini, pa iz Službe zaštite i spašavanja apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom ili, ako to već čine, da ograničene površine, kazao je, u izjavi  za Radio Bijelo Polje, rukovodilac Službe, Milonja Rakonjac.

Dodaje da je požara bilo u Papama, Babića Brijegu, Laholu, Banjem Selu, Čeoču, Đapanovom grobu i Rokanjama, i da je više stambenih objekata tom prilikom bilo ugroženo.

Na području bjelopoljske opštine poslednjih dana došlo je do više požara na otvorenom, koji su izazvali građani prilikom čišćenja svojih imanja, kao i prilikom paljenja šuma, livada i niskog rastinja. Svakodnevno gasimo dva do tri požara na različitim lokalitetima, pa apelujem na sve građane da vode računa gdje i kako pale vatru, jer će u slučaju izazivanja požara, biti sankcionisani, sobzirom na to, da sve požare prijavljujemu MUP-u i Komunalnoj policiji. Molimo ih da se uzdrže od paljenja vatrena na otvorenom prostoru, jer su štete koje nastaju usljed nekontrolisanog požara zaista velike. Proteklih dana je zbog vatre bilo ugroženo više objekata, a u Papama  je vatra zahvatila jednu vikendicu ali je samo brzom intervencijom vatrogasaca, spriječeno da u potpunosti izgori”, istakao je Rakonjac. 

Izvor: Radio Bijelo Polje