Savjet 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore održao je konstitutivnu sjednicu, nakon što je predsjednik Opštine na predlog direktora Centra za kulturu imenovao Savjet ove pozorišne manifestacije u sastavu: predsjednik Tufik Bojadžič  i članovi Slađana Merdović, Zoran Bošković, Jusuf Bajramspahić i Izet Mulabegović.

Sjednici Savjeta su prisustvovali direktor Centra za kulturu Milko Kovačević i umjetnički direktor ove ustanove Dražen Konatar.

Glavna tema sastanka bila je organizacija 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koju je otvorio Tufik Bojadžić i istakao da vjeruje da će Savjet raditi posvećeno i odgovorno kako bi doprinio što boljoj organizaciji ove pozorišne svetkovine, koja je poslednjih godina u krizi kako kvaliteta, tako i interesovanja učesnika.

U saopštenju Savjeta festivala nakon održane sjednice je navedeno da je da bi Ministarstvo kulture i medija trebalo da ima više sluha za crnogorski dramski amaterizam i pruži pomoć u rješavanju njegovih problema, sa kojima se susreće poslednjih desetak godina. Posebno imajući u vidu, jer je Festival iznjedrio ne samo brojne uspješne profesionalne glumce, reditelje, dramaturge i druge pozorišne i kulturne radnike, već i zbog njegove prepoznatljivosti van granica naše zemlje.

Savjet festivala da je potpuno prirodno i neophodno da Ministarstvo kulture i medija Crne Gore svojim aktivnostima, a prije svega finansijskom podrškom, pruži pomoć crnogorskim centrima za kulturu koji imaju amatersku pozorišnu scenu, ali  i pojedincima i svim drugim amaterskim pozorišnim ansamblima, što bi i te kako  doprinijelo kvalitetu i očuvanju Festivala dramskih amatera Crne Gore.

Organizator ove pozorišne svetkovine takmičarskog karaktera, koja na jednom mjestu okuplja najbolja crnogorska amaterska pozorišna ostvarenja je JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo'' Bijelo Polje. Iz Centraza kulturu podsjećaju da svi zainteresovani amaterski pozorišni ansambli mogu prijaviti svoje predstave za učešće na 52. Festivalu dramskih amatera Crne Gore do 25. aprila 2023. godine, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U prijavi za učešće na Festivalu treba navesti podatke: naziv pozorišta (studija, grupe), naziv predstave, ime i prezime autora teksta, ime i prezime reditelja, imena i prezimena glumaca i uloga u predstavi, kratak sadržaj predstave, broj tehničkog osoblja i vrijeme trajanja predstave.