Od 3. do 5. septembra u Bijelom Polju će se održati 53. Ratkovićevićeve večeri poezije.

Tokom tri dana manifestacije pripremljen je bogat književni program, prilagođen svim uzrastima. U sklopu književnih susreta biće organizovane i izložbe slika poznatih autora.

"Pored promocije domaće i regionalne pisane riječi, ovogodišnji program književno-poetskih susreta "Ratkovićevih večeri poezije" biće i u znaku 120 godina od rođenja Rista Ratkovića, velikog crnogorskog književnika, podsjećanja na njegov život i stvaralački opus" saopštio je Kemal Musić, direktor JU Ratkovićeve večeri pozije.

On navodi da ova književna svetkovina i ove godine okupiće eminentne pjesnike iz Crne Gore, BiH, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije kao i Francuske, Turske i Palestine.

"Ove godine nas očekuje dobar program, sistematski dobro osmišljen, sa kvalitetnim učesnicima. Imamo malo svedeniji, ali i konkretniji program. Naime, ranijih godina smo imali i neke druge vidove umjetničkih aktivnosti, imamo ih i ove godine, ali sa akcentom na poeziju" - istakao je Musić.

Programi će se održavati na nekoliko lokacija u gradu - Kući Rista Ratkovića, Gradskoj i biblioteci Srednje stručne škole, Parku pjesnika i Gradskom parku.Realizaciju RVP i ove godine svojom podrškom omogućili su Opština Bijelo Polje i Ministarstvo kulture Crne Gore.