Tokom avgusta mjeseca Komunalna policija Opštine Bijelo Polje je postupajući shodno svojim redovnim aktivnostima i obavljajući poslove inspekcijskog nadzora u komunalnoj oblasti, te realizujući mjere obezbjeđivanja komunalnog reda izdala više od 200 prekršajnih naloga.

Načelnik Komunalne policije Dušan Drašković je kazao da su službenici uložili velike napore na očuvanju komunalnog reda i sprovođenju mjera i radnji iz svojih nadležnosti.

“U vezi sa odlaganjem otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu izdato je 8 (osam) prekršajnih naloga, a po pitanju kontrole nepropisno parkiranih vozila izdato je 162 prekršajna naloga. Dok je prilikom kontrole auto-taxi prevoza izdato je 25 prekrsajnih naloga” saopštio je Drašković.

On je kazao da su u navedenom periodu od stanara iz ulice Slobode stizale prijave koje se tiču prekoračenja buke u ugostiteljskim objektima, kao i prekoračenja radnog vremena istih.

“S tim u vezi Komunalna policija je vršila mjerenje nivoa buke i nije konstatovala nepravilnosti, ali je stalnim prisustvom na terenu doprinijela rješavanju ovog problema na zadovoljstvo stanara. Prilikom kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata konstatovane su nepravilnosti u 4 (četiri) slučaja i izdato je 8 (osam) prekršajnih naloga i to 4 prijave pravnom licu i 4 odgovornom licu u pravnom licu” – kazao je načelnik Komunalne policije.

Drašković je istakao da je protiv jednog lica je podnesena prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju službene radnje, te da je isto lice privedeno u PJ Uprave policije u Bijelom Polju, zadržano i u skraćenom postupku privredeno sudiji za prekršaje, koji mu je izrekao kaznu u iznosu od 500 eura.

Službenici Komunalne policije su kontrolisali i vanpijačnu prodaju robe, gdje su konstatovane nepravilnosti u 2 slučaja i izdato isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od po 100 eura.

“Koristim priliku da još jednom apelujem na sugrađane da zajedno radimo na očuvanju komunalne higijene, posebno da odlažu otpad na mjestima predviđenim za to kako bi smo svi zajedno dali još veći doprinos da Bijelo Polje bude ljepše i čistije” – zaključio je Drašković i najavio da će se nastaviti sa primjenom represivnih mjera prema počiniocima prekršaja, te pozvao sugrađane da prijave nepravilnosti na call centar Komunalne policije 067 001 009.