U Bijelom Polju danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti uglednog ljekara i velikog humaniste, doktora Asima Dizdarevića.

Sjednicu je otvorio predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Obraćajući se prisutnima, on je istakao da je dr Asim Dizdarević institucija znanja i profesionalizma, plemenitosti i gospoštine kojom je plijenio.

„Sam pomen njegovog imena izaziva kod svakog nas duboko i uzvišeno poštovanje prema ljudskoj gromadi kakav je bio dr Asim Dizdarević. Bio je paradigma medicinske etike, jedan od onih ljekara zbog kojeg se medicina naziva humanim pozivom“ – kazao je između ostalog u svom obraćanju predsjednik Smolović uz podsjećanje da Bjelopoljci pamte da je njegova kuća uvijek bila besplatna ordinacija za svakog nevoljnika, bez obzira na porijeklo, pripadnost ili materijalni status.

U ime Crvenog krsta Crne Gore na čijem dr Dizdarević bio od 2002. do 2010. godine se oprostila generalna direktorica Jelena Dubak.

„Za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata Crveni krst Crne Gore obnavlja status nezavisnog nacionalnog društva u Crnoj Gori. Svojom etičnošću, humanizmom i najvišim moralnim osobinama, primarijus dr Asim Dizdarević ostavlja dubok ljudski trag u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore. U našoj organizaciji će mnogo nedostajati, a njegovo ime, ne samo kao predsjednika, nego kao čovjeka, ostaće dugo da se pamti“ - navela je Dubak.

Od kolege i prijatelja se oprostila dr Zilha Idrizović, koja je kazala da je Asim kod svojih sugrađana i kolega zaslužio kult nenametnutog autoriteta.

„Postoji proces pamćenja i zaborava. Pamte se značajni i dobri ljudi, vrsni stručnjaci u svom poslu, a tom plemenitom skupu bez svake sumnje pripada i vaš i naš doktor Asim. Vrhunski stručnja, omiljeni čovjek i ljekar koji nam je ostavio lijepe pouke o životu, koje je svojim životom i dokazao. Iako osjećam veliku tugu i prazninu zbog njegovog odlaska, opraštam se od njega sa osjećajem duboke i iskrene zahvalnosti“ – zaključila je Idrizovićeva.