Nagrada Opštine „3. Januar“ kao oblik priznanja Opštine, dodjeljuje se svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos razvoju Opštine na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom kao i drugim oblastima društvenog života, pojedincima, organima, organizacijama i zajednicama.

Rezultati u radu i djelo svih predloženih kandidata su za poštovanje, kako stručne tako i sveukupne javnosti. Potvrda navedenom je i to što su baš oni kandidati za Nagradu „3. Januar“ za 2014. godinu.

Žiri je mišljenja da je sama kandidatura predloženih kandidata svojevrsno priznanje vrijedno pažnje i poštovanja.

Međutim, sagledavajući i analizirajući prispjele kandidature, a imajući u vidu da se Nagrada „3.Januar“ prvenstveno dodjeljuje za rezultate postignute u tekućoj godini u , a ne za minuli rad ili životno djelo. Dakle, iako su u pitanju vrlo vrijedne kandidature, kao i kandidati koji imaju postignute rezultate za poštovanje, nedostaje odlučujući element iz kriterijuma za dodjelu nagrade a to su rezultati postignuti u 2014.godini, koji bi na poseban nacin dali doprinos afirmaciji Bijelog Polja u okruženju i šire.

Obzirom da niko od kandidata prilikom glasanja nije dobio potrebnu većinu Žiri je samokonstatovao da se nagrada za 2014. godinu ne dodjeljuje.

Nadamo se da ce odluka Žirija o nedodjeljivanju nagrade „ 3 Januar „ za 2014. godinu doprinijeti afirmaciji njene posebne i naglašene vrijednosti kao najvećeg Opštinskog priznanja a sto je definisano i Odlukom o ustanovljenju i dodjeli nagrade „ 3 Januar „ .

ŽIRI ZA DODJELU NAGRADE “3.JANUAR”