Poštovani,

Kao predsjednik svih građana Bijelog Polja svoje aktivnosti fokusiraću u tri pravca:

  • Prvi je unutar institucije Opštine, a to je nastavak stabilizacije opštinskih finansija i optimizacija radne snage kroz reorganizaciju i profesionalizaciju koju predviđa novi Zakon o lokalnoj samoupravi.
  • Drugi je nastavak realizacije kapitalnih i lokalnih infrastrukturnih projekata koji treba da stvore preduslove za privatne investicije i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude u Bijelom Polju.
  • I treći, najvažniji je očuvanje najvećeg kapitala koji Bijelo Polje čini prepoznatljivo i van granica Države Crne Gore, a to je međunacionalni i međuvjerski sklad koji imamo, a koji su nam generacije ostavile u nasleđe. Zadatak svih nas zajedno je da taj sklad očuvamo i unaprijedimo, jer on je zalog naše evropske budućnosti.

Ono što očekujem od zaposlenih u opštinskim organima je predani rad, maksimalna odgovornost i stručnost u izvršavanju zadataka, kao i tranzicija svijesti, da građanin mora biti u fokusu svih naših odluka. Svi službenici i rukovodioci moraju imati svijest da smo mi servis građana i da smo ovdje zbog njih.

Pozivam sve odbornike, Nevladine organizacije, privrednike, dijasporu a prije i iznad svega građane da sarađujemo na svim otvorenim temama kako bi zajedno došli do najboljih rješenja. Dobro došli su svi kojima je Bijelo Polje u srcu a dobrobit građana prioritet.

I da zaključim, krajni cilj svih mjera i odluka koje svakodnevno realizujemo je evropski kvalitet života u Bijelom Polju, za koji sam siguran da ćemo zajedno u dogledno vrijeme ostvariti.