Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj obavještava poljoprivredne proizvođače, sa područja opštine Bijelo Polje,da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.2 Podrška razvoju sektora slatkovodne akvakulture, mjera B-2.2.1, 27.06.2015. godine, objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2015. godinu.Pravo na korišćenje podrške pod uslovima utvrđrnim ovim Javnim pozivom imaju preduzetnici ili privredna društva registrovana u CRPS  za obavljanje djelatnosti slatkovodne akvakulture.Podrška poboljšanju konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture odnosi se na kofinansiranje uzgajivača ribe za:

-rekonstrukciju uzgajališta;

-izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme;

-nabavku opreme za automatizaciju procesa uzgoja;

-nabavku opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište.

Trajanje Javnog poziva je 30 kalendarskih dana od dana objavljivanja Javnog poziva, dok će se obrada i odobravanje primljenih zahtjeva vršiti nakon završetka Javnog poziva.

Cjelokupni tekst  Javnog oglasa  koji sadrži i druge neophodne informacije, kao i obrazaci zahtjeva za odobravanje podrške i odobravanje plaćanja mogu se preuzeti sa sajta www.minpolj.gov.me ili u kancelarijama Direkcije za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.