Predstava "Kokoška" savremenog ruskog pisca Nikolaja Vladimiroviča Koljade, koju je na scenu Bjelopoljskog pozorišta postavio Muamer Kasumović premijerno će biti izvedena večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo".

Pitka komedija o životu pozorišnih umjetnika, protkana ozbiljnim životnim temama i problemima, koju su u režiji glumca Muamera Kasumovića na scenu ppostavili glumci Bjelopoljskog pozorišta je dobra najava za predstojeći FDACG koji će se sredinom juna održati u Bijelom Polju. Ansambl grada domaćina na festival će se predstaviti upravo sa Koljadinom Kokoškom, čime se obogaćuje repertoar Bjelopoljskog pozorišta a smim tim i cjelokupni kulturni životo, kazao je direktor Centra za kulturu Jasmin Ćorović.

“Nova predstava Bjelopoljskog pozorišta odlična je najava Festivala dramskih amatera Crne Gore koji će bitinodržan sredinom juna u Bijelom Polju čime se upotpunjuje kulturni život Centra za kulturu i cjelokupnog kulturnog života u ovoj sredini”, istakao je Ćorović.

Požrtvovanost bjelopoljskih glumaca koji godinama unazad održavaju Bjelopoljsko pozorište na zavidnom nivou, potvrdila se u protekla tri mjeseca Koliko se na predstavi radilo kazao je reditelj predstave Muamer Kasumović.

“Njihovo poimanje pozorišnog i scenskog jezika je apsolutno na nivou profesionalnih glumaca čiji status oni apsolutno zaslužuju, što potvrđjuju njihove dosadašnje predstave”, kazao je Kasumović.

U predstavi igraju iskusni bjelopoljski glumci: Predrag Vukojević, Jusuf Bajramspahih ,Slađanja Bubanja Merdović, Vlado Tomović, Sanja Ćirović i mlada glumica Deniza Halilović.

Koliko će „Kokoška“ Bjelopoljskog pozorišta dugo „kljucati“ te da li će ukljucati nešto vrijedno, pozorišna publika će biti u prilici da ocijeni na večerašnjoj premijeri a potom i na predstojećem FDACG.