Poštovani sugrađani,

Naše Bijelo Polje je, zahvaljujući dinamičnoj reformi lokalne zajednice, stvorilo neophodne preduslove za ekonomski propseritet, dajući time značajan doprinos sveukupnom razvoju i evropskom napretku Crne Gore. Na tome smo radili zajedno, promišljeno i odgovorno, složni u želji da naš grad ostvari i potvrdi mjesto regionalnog centra sjevera Crne Gore. Kao plod tih nastojanja Bijelo Polje sve više postaje moderan i lijep grad. Da je ostvaren samo preduslov a da nam pravi uspjesi tek predstoje najveća garancija su ljudi, čije znanje ugled i godine uspješnog rada predstavljaju najbolju poruku i za vremena koja tek dolaze.

U proteklim godinama smo predano radili i samo u periodu 1010 – 2014. godine izgradjeni su kapitalni infrastrukturni objekti vrijedni više desetina miliona eura. Usvojen je prostorno-urbanistički plan koji će na najbolji način artikulisati dalji razvoj našeg grada; proglašene su 4 biznis zone sa svim zakonski dozvoljenim benefitima za buduće investitore a skupštinskim odlukama je u potpunosti poboljšan poreski ambijent na lokalnom nivou.

Sve što smo do sada uradili, ostvarili smo zahvaljujući vašoj podršci! Povjerenje koje nam je ukazano zaloga je sigurne budućnosti svih Bjelopoljaca. Pred nama su novi zadaci i izazovi. U sljedeće četiri godine u Bijelom Polju će biti ostvarene nove velike investicije, otvorena nova radna mjesta u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji, valorizovani turistički kapaciteti i realizovani novi kapitalni infrastrukturni projekti. To će riješiti probleme koji danas opterećuju brojne bjelopoljske porodice, ubrzaće ekonomski rast, povećati zaposlenost i unaprijediti kvalitet života. Bićemo otvoreni za razgovore sa svim političkim strukturama, udruženjima gradjana, kompanijama i pojedincima koje razmišljaju o ključnim problemima i o razvoju Bijelog Polja.