Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje, će sprovesti u četvrtak 24. juna  od 19.00h do 20.00h, mjere suzbijanja odraslih formi komaraca na području Bijelog Polja.

Opština Bijelo Polje preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj svake godine sprovodi preventivne dezinsekcije – tretmaan uništavanja komaraca, sa zemlje, kako larvi tako i odraslih formi, kao jednu od opštih mjera prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje po rješenju Uprave za inspekcijske poslove–Odsjek za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, sprovodi tretmane preventivne dezinsekcije i  preventivne deratizacije javnih površina, kao i kanalizacionog sistema i javnih objekata, na teritoriji grada i prigradskih naselja. Kako su najavili iz ovog Sekretarijata sjutra će biti sprovedena sistemataska dezinsekcija javnih površina u gradskoj zoni što će omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom budu uništeni ovi prenosioci zaraznih bolesti.

Usled mjera dezinsekcije koje se preduzimaju da bi se smanjio broj ovih insekata koji prenose zarazne bolesti, veoma je važno zaštititi pčele pošto one spadaju u osjetljivu grupu insekata. Ovim putem apelujemo na pčelare Bijelog Polja da zatvore košnice u periodu od 19:00 do 20:30 časova.

Sekretarijtat podsjeća da se ova mjera sprovodi namjanje šest puta godišnje te da građani svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca, pozivom na broj telefona 050 484 805 ili putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

U sljedeća dva mjeseca će biti sproveden i tretman dezinsekcije I deratizacije na području grada, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Građani mogu svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova prijaviti lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca, pozivom na broj telefona 050 484 805 ili putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj