U Bijelom Polju se u četvrtak 12.08.2021. godine, u periodu od 19.30h do 20.30h, sprovodi treći tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje.

U cilju sprovođenja opštih mjera prevencije, sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, opštinski Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj, po rješenju Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, sprovodi tretmane preventivne dezinsekcije javnih površina, na teritoriji grada i prigradskih naselja.

Treći tretman suzbijanja odraslih formi komaraca na području užeg dijela grada i naselja u Bijelom Polju vrši Institut za javno zdravlje Crne Gore u cilju opštih mjera prevencije, sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Kako su najavili iz ovog Sekretarijata sjutra će biti sprovedena sistematska dezinsekcija javnih površina u široj gradskoj zoni, što će omogućiti da za kraći vremenski period ovim tretmanom budu u većoj mjeri uništeni prenosioci raznih zaraznih bolesti.

Usled upotrebe hemijskih sredstava kroz mjere dezinsekcije koje se preduzimaju veoma je važno zaštititi pčele pošto one spadaju u osjetljivu grupu insekata, pa se ovim putem apeluju pčelari iz Bijelog Polja da zaštite svoje pčele, u navedenom periodu od 19.30h do 20.30h.


Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj