U petak 09.07.2021. godine, u periodu od 19h do 20h, u Bijelom Polju počinje drugi tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje.

Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje u navedenom periodu će, u cilju sprovođenja opštih mjera prevencije, sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, sprovesti postupak preventivne dezinsekcije i suzbijanja odraslih formi komaraca na području užeg dijela grada i naselja u Bijelom Polju.

Opština Bijelo Polje preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i ove godine sprovodi preventivne dezinsekcije – tretmane uništavanja komaraca, sa zemlje, kako larvi tako i odraslih formi, kao opšte mjere prevencije u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje po rješenju Uprave za inspekcijske poslove–Odsjek za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, sprovodi tretmane preventivne dezinsekcije javnih površina, kao i kanalizacionog sistema i javnih objekata, na teritoriji grada i prigradskih naselja.

Kako su najavili iz ovog Sekretarijata sjutra će biti sprovedena sistemataska dezinsekcija javnih površina u gradskoj zoni što će omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom budu uništeni ovi prenosioci zaraznih bolesti.

Usled mjera dezinsekcije koje se preduzimaju da bi se smanjio broj ovih insekata koji prenose zarazne bolesti, veoma je važno zaštititi pčele pošto one spadaju u osjetljivu grupu insekata. Ovim putem apelujemo na pčelare iz Bijelog Polja da zaštite svoje pčele, u navedenom periodu od 19h do 20h,

 

SEKRETARIJAT ZA RURALNI I ODRŽIVI RAZVOJ