Predsjednik Opštine Bijelo Polje Alkesandar Žurić razgovarao je danas sa direktorom Fonda PIO Dušanom Perovićem o položaju penzionera u ovoj opštini.

Predsjednik Žurić je istakao da lokalana samouprava ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera, te da su zajenički, uz pomoć Fonda PIO i Ministarstva rada i socijalnog staranja uradili puno na rješavanju stambenih problema ove populacije, izgradivši više stambenih jedinica za penzionere na Ribarevinama.

- Penzioneri su populacija koja je izgradila ovu zemlju i opštinu i prema kojoj se sa posebnom pažnjom ophodimo i pokušavamo da na svaki način pronađemo najbolja rješenja za pitanja koja su im u određenom trenutku aktuelna, kazao je predsjednik Žurić.

Direktor crnogorskog Fonda PIO Dušan Perović je istakao da Vlada Crne Gore i Fond PIO stoje čvrsto na stanovištu da penzije budu redovne i sigurne.

- Fond PIO posebnu pažnju posvećuje socijanoj dimenziji, s obzirom da značajan broj penzionera ima skromna primanja. Svake godine obezbjeđujemo zimnice penzionerima. Takođe, za odmor i oporavak penzionera izdvajamo novčana sredstva, kao i jednokratne pomoći, a radimo i na poboljšanju zdravstvenih usluga penzionerima, istakao je Perović.