Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i vlasnik kompanije Elkos Ramiz Kelmendi ozvaničili su danas početak radova na izgradnji  trgovinskog centra Elkos na prostoru nekadašnjeg preduzeća ,,Radnik“ u Nikoljcu.

 

Premijer Marković je kazao da mu je zadvoljstvo  što je  danas u Bijelom Polju i što je povod posjete  početak jedne nove i važne investicije za Bijelo Polje koja je vrijedna 3,5 miliona eura, a obezbijediće 100 novih radnh mjesta.

-Izražavam zahvalnost menadžmentu kompanije i vlasniku Ramizu Kelmediju za njegovu poslovnu odluku da pokrene ovu investiciju u Bijelom Polju i sa već uspostavljenom investicijom u Rožajama doprinese razvoju Bijelog Polja i Crne Gore i rastu njene ekonomije. Vlada ostaje privržena svom ključnom programaskom ekonomskom prioritetu da ulaže na sjever, da resurse sjevera pretvori u opšte dobro građana na sjeveru i na taj način obezbijedi veći kvalitet života na sjeveru, a to znači da ovdje ljudi  ostaju, ovdje se zapošljavaju i obezbjeđuju svoju egzistenciju. U Bijelom Polju radimo odličan posao, pored ovog  radimo i niz drugih projekata i vjerujem da ćemo u ovoj godini imati i prve vidljive rezulate na valorizaciji Đalovića pećine.  Naravno tu je i nastavak radova na razvoju planine Bjelasice budućeg jedinstvenog crnogorskog ski centra, kazao je Marković.

Direktor kompanije Elkos za Crnu Goru Mehmed Šutković kazao je da je vlasnik kompanije Elkos Ramiz Kelmendi  sa svojim saradnicima i uz razumijevanje Vlada u okruženju stvorio trgovački lanac prepoznatljivih marketa na Kosovu, Albaniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

-Brojke inpozantnih poslovnih prostora – tragovačkih centara kojima raspolaže naša firma  su skoro nevjerovatne  500 hiljada metara kavadratnih poslovnog prostora i 3.400 radnika. Umrežavanje Bijelog Polja u Elkosov trgovački lanac je korak više ka zbližavanju ljudi, privreda i svega onoga što je uslov svih uslova za srećan život na jednom većem prostoru koji je tradicionalno i istorijski vezan. Objekat čiji se temelji danas udaraju zapošljavaće preko 60 radnika činiće ga moderan market sa pristupačnom ponudom svega onoga što je životno potrebno jednoj sredini. U okviru objekta poslovaće dva restorana, kuglana, butici i igraonica za djecu, kazao je Šutković

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je da je lokalitet gdje će se graditi trgovnski centar izuzetan i u blizini je gradskog jezgra.

-Konačno smo dobili i uglednog investitora i projekt koji je zavidan po svojim kapacitetima i broju radnih mjesta, a što je i najvažnije za rješavanje najvećeg i osnovnog problema sjevera, a to je visoka stopa nezaposlenosti, posebno mladih ljudi. Radi se o projektu čija je ukupna vrijednost 3,5 miliona eura koji multifunkcionalan sa različitim sadržajima koji će upošljavati 60 radnika u prvoj fazi, a ukupno oko 100 radnika. Bitno je što je rok završetka projkta maksimalno 6 mjeseci, pa ćemo već početkom ljeta imati jedan uređen lokalitet i moderan poslovno-tržni centar koji će biti još jedan pečat urabanizacije našeg grada.

Predsjednik Žurić je istakao da je za 7 godina  od kako je na čelu Bijelog Polja u naš grad uloženo preko  200 miliona eura, što je pokazatelj da smo dobro pripremali projekte, da smo dobro odabrali stvari koje treba realizovati i mislim da je to vidljivo na svakom koraku.

-To nije dovoljno za sve ono što se pojavilo kao zastoj i barijera u ovom periodu tranzicije od 3 decenije, vejrovatno je potrebno mnogo više, ali mislim da smo udarili dobre temelje i da će bilio koja lokalna uprava u narednom periodu morati da slijedi taj put, zaključio je predsjednik Žurić.


VIDEO: